Muizen

In dit menu vindt u diverse producten ter bestrijding van muizen. Heeft u last van een muis of een muizenplaag? Dan hebben wij voor elke situatie de juiste oplossing ter bestrijding. Wij verkopen muizengif, muizen lijmplanken, muizen vangkooien, muizenvallen, muizenverjagers, muizenvoerdoosjes en andere middelen tegen muizen. 

Muizen komen zeer algemeen voor, met name in gebouwen. Ze kunnen zich uitstekend aanpassen aan de omstandigheden, het zijn zeer goede klimmers, waardoor ze overal in gebouwen voorkomen. Ze voeden zich met allerlei producten met een zekere voorkeur voor granen, spek, kaas, e.d. Ze leven in familieverband in een eigen leefgebied (territorium).


Zoals bij alle knaagdieren groeien de beitelvormige voortanden van muizen hun hele leven lang door. Om hun gebit op peil te houden moeten ze dus voortdurend knagen. En dat doen ze dan ook. Elektrische bedrading, waterleidingen en houtwerk zijn geliefde objecten en ze kunnen daarbij kortsluiting (brand), lekkages en machinestoringen veroorzaken. Daarnaast kunnen muizen ziektes overbrengen en vormt hun aanwezigheid een gevaar voor de hygiëne. Door het beschadigen en vervuilen zijn ze derhalve zeer ongewenst.